Transmigrant aangehouden na inbraak in een woning in Zeebrugge

02/12/18 om 15:55 - Bijgewerkt om 15:54

In de nacht van vrijdag op zaterdag drongen een vijftal transmigranten binnen in een woning in de Sint-Thomas Morusstraat in Zeebrugge. De eigenaars, die de woning als tweede verblijf gebruiken, waren niet aanwezig.

Transmigrant aangehouden na inbraak in een woning in Zeebrugge

Vanuit een tuinhok werden heggenscharen gestolen, die vervolgens werden gebruikt om het keukenraam open te breken. In de woning werden in verscheiden kamers nachtkastjes en kleerkasten doorzocht, wat erop wees dat zij in de woning inbraken om zaken te stelen.

De politie werd ter plaatse geroepen. Verscheidene personen waren al weggevlucht, maar een van de transmigranten, de zich noemende Y.A. uit Algerije, kon door de lokale politie gearresteerd worden. Hij was vanuit Frankrijk gekomen naar Zeebrugge, omdat hij gehoord had dat hij vanuit Zeebrugge in het Verenigd Koninkrijk kon geraken. De man werd verder aangehouden.

De haven van Zeebrugge blijft een grote aantrekkingskracht uitoefenen op transmigranten die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk wensen te maken. De afgelopen dagen drongen herhaaldelijk mensen in de haven binnen die daar al drie tot vijf keer werden aangetroffen en die reeds voor dergelijke feiten werden gedagvaard. In oktober drongen 192 personen binnen in de haven van Zeebrugge. Zeebrugge blijft de kroon spannen wat het aantal aangetroffen transmigranten betreft. Zo werd in de voorlaatste week van november meer dan de helft van de personen die in de provincie West-Vlaanderen werden aangetroffen, in de regio van Zeebrugge staande gehouden.

(Beeld ter illustratie Google Maps)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!