Tot vijf jaar cel voor Albanese inbrekersbende

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft drie Albanezen veroordeeld voor in totaal 40 woninginbraken en 23 inbraakpogingen.

Het kopstuk van de bende kreeg een effectieve gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd.

Op 12 december 2016 werden twee verdachten door een buurtbewoner op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak in Oostkamp. Alfred N. kon ter plaatse ingerekend worden door de wijkagent. Uit zijn vingerafdrukken bleek dat de Albanees maanden eerder mogelijk al betrokken was bij een inbraak in Deinze, maar voor die feiten werd hij vrijgesproken. Zeven andere inbraken van begin december in Oost-Vlaanderen konden door telefonie-onderzoek aan hem gelinkt worden. N. werd voor zijn rol in de zaak tot drie jaar effectieve celstraf veroordeeld.

De wagen van drie andere verdachten kon op 26 januari van dit jaar onderschept worden. De bestuurder Ani G. en zijn kompaan Emanuel D. bleken voor een hele reeks inbraken in aanmerking te komen. Zij werden respectievelijk tot vijf en vier jaar effectieve celstraf veroordeeld. De derde Albanese inzittende werd enkel vervolgd omdat hij illegaal in ons land verbleef en valse Griekse papieren voorlegde. Samuel V. kreeg bij verstek zes maanden effectief.

De verdediging drong tevergeefs aan op een straf met uitstel. De advocaten benadrukten ook dat hun cliënten tijdens de inbraken geen geweld gebruikten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier