Tot twee jaar cel voor reeks inbraken in regio Kortrijk

Redactie KW

Twee Kortrijkzanen zijn veroordeeld tot effectieve celstraffen van 18 maanden tot twee jaar voor een reeks van inbraken en pogingen in de Kortrijkse regio.

Mounir G. (38) kon op camerabeelden van het Beneluxpark herkend worden nadat in de nacht van 25 op 26 oktober 2016 op ‘t Hoge was ingebroken bij Familiehulp en Biomarkt. Verder onderzoek linkte hem en kompaan Hicham B. (40) ook aan inbraken bij Citroëngarage Bartier in Bissegem (Kortrijk), een bakkerij, een verfwinkel en interimkantoor op de Pottelberg. Voor de diefstal van een Audi A1 op ‘t Hoge werd hij vrijgesproken.

Hicham B. is ook veroordeeld voor de diefstal van vijf koersfietsen bij de fietsenwinkel van Gemmy Denys in Wevelgem. Hij liep al elf veroordelingen voor inbraken op in het verleden en verblijft op vandaag, net als Mounir G., in de cel. Beide kompanen liepen ook elk een effectieve boete van 1.200 euro op. Aan garage Bartier moeten ze een schadevergoeding van ruim 2.500 euro betalen. De broer van Hichem B. werd ook verdacht van de diefstal van de fietsen in Wevelgem maar werd vrijgesproken. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier