Tot 50 maanden cel voor heroïnehandel in Menen

© iStock
Redactie KW

Twee koppels uit Menen zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 10 tot 40 maanden voor de verkoop van zo’n 11 kilogram heroïne in 2015 en 2016. Voor hen zijn de straffen gedeeltelijk voorwaardelijk maar hun Franse leverancier kreeg met 50 maanden effectieve celstraf en een boete van 24.000 euro de zwaarste straf.

In totaal verklaarde de rechter zo’n 104.000 euro drugsgeld verbeurd. Op 20 mei 2016 kwam een einde aan de handel met tal van huiszoekingen in Menen. De twee koppels, overburen van elkaar, bleken er een handel in heroïne op na te houden. Ze kregen de drugs van een 30-jarige man uit Tourcoing geleverd, die op zijn beurt telkens leveringen van Nederlanders aan een tankstation in Menen kreeg.

Om het spul verder aan de man te brengen, kreeg hij naar eigen zeggen vijf- tot achthonderd euro per rit. De openbare aanklager dichtte hem een grotere rol toe. Een koppel daagde niet voor de rechter op. Het andere koppel deed dat wel en vertelde de rechter dat ze de drugs vaarwel hebben gezegd.

(LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier