Tot 37 maanden cel voor drugshandel van Nederlands duo 'Daisy Express' in Roeselare

20/12/17 om 13:41 - Bijgewerkt om 13:40

Twee Rotterdamse meisje van 26 en 28 die zorgden voor de bevoorrading van een Roeselaarse drugsbende zijn veroordeeld tot celstraffen van 18 tot 37 maanden.

Tot 37 maanden cel voor drugshandel van Nederlands duo 'Daisy Express' in Roeselare

© Getty Images/iStockphoto

De vijf leden van de drugsbende kregen één jaar tot 28 maanden cel. De rechter verklaarde zo'n 80.000 euro opbrengst van de drugshandel en een Opel Corsa verbeurd.

Een mislukte ripdeal op de twee Nederlandse meisjes door de Roeselaarse drugsbende op 11 september vorig jaar maakte een einde aan de handel. In een callcenter in Nederland leerden Noelle V. (26) en Stefanie B. (28) elkaar kennen. Ze vertelden over hun financiële problemen en vatten het plan op om een handeltje in cannabis te starten. Zelf haalden ze hun spul op een weedforum en bij een motorclub waar B. lid van was. Noelle V. coördineerde alles onder de noemer 'Daisy Express', Stefanie B. fungeerde als koerier en reed vanuit Nederland naar Vlaanderen om leveringen te doen. Per rit verdiende ze daar 250 euro aan.

Een goede klant van de Nederlandse dames was Omarsharif S. (20) uit Roeselare. Pas sinds oktober 2015 vrij voor drugshandel, maar meteen startte hij opnieuw met aan- en verkoop van drugs. In september bestelde hij bij het Nederlandse duo drie kilogram cannabis - goed voor een waarde van 12.000 euro - in één keer. Hij was echter niet van plan de levering te betalen. Hij trommelde Cedric S. (20) uit Izegem en Jonathan T. (26) en Miguel G. (20) uit Roeselare op om de drugs te rippen. Omdat het om een grote levering ging, vergezelde Noelle V. op 11 augustus vorig jaar Stefanie B. naar Roeselare.

Ze vertrouwen het zaakje echter niet helemaal want toen ze aan het leveringsadres in de Zuidstraat in Roeselare arriveerden, lieten ze hun lading in de wagen achter. Hun voorgevoel bleek juist want in het appartement werden de meisjes door twee gemaskerde en gewapende daders overvallen. De meisjes slaagden er echter in weg te lopen en renden in paniek de straat op. Een toevallige passant voerde hen naar het politiebureau waardoor de hele drugshandel aan het licht kwam. Huiszoekingen op 14 september vorig jaar leverden niet alleen cannabis maar ook xtc en dopingproducten op.

De rechter bedacht Noelle V. met een celstraf van 37 maanden. Vijftien maanden en 9.000 euro boete is effectief. Daarbovenop speelt ze 70.000 euro opbrengsten kwijt. Stefanie B. kwam er met achttien maanden cel en 1.500 euro boete vanaf. Enkel de periode die ze na haar arrestatie in de cel zat, is effectief. Bendekopstuk Omarsharif S. vloog na de mislukte ripdeal 4,5 maanden in de cel. Hij kreeg van de rechter 28 maanden celstraf, waarvan de helft effectief, en een boete van 1.200 euro. Zijn kompanen liepen celstraffen van één jaar tot 18 maanden op.

(LSi)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!