Tot 37 maanden cel voor drugshandel in ‘Gazastrook van Roeselare’

© iStock
Redactie KW

Negen Marokkaanse en Tunesische leden van een drugsbende zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van 18 tot 37 maanden voor drugshandel in de Roeselaarse stationsbuurt.

Een pitazaak langs de Ardooisesteenweg in Roeselare deed een jaar lang dienst als uitvalsbasis voor de verkoop van cocaïne en cannabis. Klachten van buurtbewoners over overlast rond de pitazaak brachten het onderzoek van de politie in een stroomversnelling. Telefonie-onderzoek en observaties maakten duidelijk dat het in de pitazaak een komen en gaan was van klanten. Niet iedereen bleek er echter de deur buiten te wandelen met kebab. De pitazaak bleek een ideaal alternatief voor de straatverkoop van drugs.

Marokkaan Abdelhak A. (29) uit Roeselare wordt als kopstuk van de bende aanzien. Bij bezoekjes aan zijn vader in Rotterdam haalde hij telkens een voorraad cocaïne en cannabis op. Hij kreeg met 37 maanden, waarvan 20 maanden effectief, de zwaarste straf. Hij liep ook een boete van 6.000 euro en een verbeurdverklaring van ruim 46.000 euro drugsgeld op. Om het deel van de celstraf die voorwaardelijk werd uitgesproken zo te behouden, moet hij zich aan enkele voorwaarden houden.

Zilver op WK gewichtheffen

Een ander bendelid stootte in Antwerpen op de terugweg van Nederland op een politiecontrole. In totaal verdiende de bende volgens het openbaar ministerie zo’n 75.000 euro aan de verkoop van drugs in de ‘Gazastrook van Roeselare’.

Een 28-jarige Tunesiër uit Harelbeke, die ooit nog drie zilveren medailles behaalde op het wereldkampioenschap gewichtheffen in Roemenië, kreeg een grotendeels voorwaardelijke celstraf van 20 maanden en een boete van 3.000 euro.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier