Tot 28 maanden cel voor drugsdealers die mislukte ripdeal pleegden

© iStock
Redactie KW

Zeven beklaagden hebben woensdag van de correctionele rechtbank van Kortrijk celstraffen tot 28 maanden gekregen, na een mislukte ripdeal waarbij twee afzonderlijke drughandels aan het licht waren gekomen.

N.V. (26), een Nederlandse dealer, vluchtte na de mislukte poging tot diefstal samen met haar koerier S.B. (29) naar de politie. Daar moesten de twee vrouwen hun cannabishandel toegeven om de feiten te kunnen vertellen. Op 11 september 2016 waren de twee vrouwen samen naar een appartement in Roeselare getrokken. Ze zouden er drie kilogram cannabis verkopen aan O.S. (20). Het duo vertrouwde de afspraak niet helemaal en ging de flat binnen zonder drugs.

O.S. was zelf nog niet in de flat. Enkel twee broers die er woonden, waren aanwezig. De vrouwen gingen terug naar beneden, waar ze aan de lift werden opgewacht door O.S. en een kompaan, beide gewapend met een luchtdrukpistool. De vrouwen konden ontkomen, maar zowel hun drugshandel als een drugshandel van de andere betrokkenen kwam zo aan het licht.

De twee Nederlandse vrouwen kregen voor hun drugshandel respectievelijk 37 maanden cel, waarvan 15 maanden effectief, en achttien maanden, waarvan enkel de voorhechtenis effectief. In totaal vijf mannen, die terechtstonden voor het drugscircuit in het Roeselaarse, kregen tot 28 maanden cel, deels effectief. Enkele van hen werden ook veroordeeld voor de poging tot ripdeal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier