Tieners overvallen nachtwinkel in Blankenberge met koevoet

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De politie van Blankenberge heeft vijf verdachten geklist voor een gewapende overval op een nachtwinkel in de Kerkstraat. Drie daarvan zijn minderjarig en moesten voor de jeugdrechter verschijnen. De buit bedroeg enkele honderden euro.

De feiten dateren van de nacht van maandag op dinsdag in de Kerkstraat, de winkelstraat van Blankenberge.”Twee mannen met bivakmuts verplichtten er de uitbater, onder bedreiging van een koevoet, de inhoud van de kassa af te geven. De daders zetten het vervolgens met hun buit, een paar honderd euro, op een lopen”, bevestigt commissaris Philip Denoyette.

“Aan de hand van camerabeelden uit de omgeving konden we vijf verdachten identificeren. Ze werden dinsdagochtend uit hun bed gelicht en gearresteerd.” Onder de verdachten zijn ook drie minderjarige jongeren uit de badstad. Ze moesten het komen uitleggen voor de jeugdrechter die besloot twee tieners op te sluiten in de jeugdgevangenis van Everberg. De derde werd onder strikte voorwaarden vrijgelaten. De twee meerderjarigen werden door de onderzoeksrechter in Brugge onder aanhoudingsmandaat geplaatst en opgesloten in de gevangenis. De uitbater van de nachtwinkel bleef ongedeerd.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier