Tien personen opgepakt voor “opstootjes” na Brugse derby

Zowel supporters van Club Brugge als Cercle Brugge raakten betrokken bij de "opstootjes". © (Foto Belga)
Redactie KW

De stadsderby zorgde zaterdagavond toch her en der voor wat verhitte gemoederen. Want rond het stadion kwam het na de wedstrijd tot opstootjes tussen de fans. In totaal werden tien supporters bestuurlijk aangehouden. De politie startte een onderzoek.

De wedstrijd tussen Club en Cercle Brugge verliep zaterdagavond zonder noemenswaardige akkefietjes op het veld. Maar na de wedstrijd waren die er in de buurt van het stadion wel. Het kwam tot enkele “opstootjes” tussen supporters van beide ploegen. Daarbij werden ook enkele klappen uitgedeeld. “Het onderzoek is momenteel volop bezig”, zegt Lien Depoorter, woordvoerster van de Brugse politie. “Er moeten nog beelden bekeken worden. En er moet nog nagegaan worden of het gaat om inbreuken op de voetbalwetgeving of strafrechtelijke inbreuken.”

Na de wedstrijd – die door blauw-zwart overtuigend werd gewonnen – ging het fout. De Cercle-supporters konden zich namelijk vermengen met het thuispubliek. En daarbij kregen verschillende groepen het aan de stok. De politie moest onder andere naar de Doornstraat afzakken om er een opstootje in de kiem te smoren.

In totaal werden tien personen opgepakt. Het gaat om supporters van beide ploegen. De ene euforisch door de overwinning, de andere gefrustreerd door de zware cijfers. Zij werden allemaal bestuurlijk opgepakt, maar mochten het politiekantoor alweer verlaten. De politie is een onderzoek gestart naar hun rol binnen de feiten.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier