Tien deskundigen onderzoeken doodsoorzaak Sofie Muylle

Op 22 januari vorig jaar werd het lichaam van Sofie Muylle gevonden. © KW
Laurens Kindt

In het onderzoek naar de moord op de Roeselaarse schoonheidsspecialiste Sofie Muylle (27) op 22 januari 2017 in Knokke, heeft de Brugse raadkamer tien deskundigen aangesteld. De tien experts moeten zich buigen over de exacte doodsoorzaak van de jonge vrouw.

Op 22 januari vorig jaar werd het lichaam van Sofie Muylle gevonden onder het terras van een restaurant aan het strand van Knokke. De jonge vrouw bleek verkracht te zijn en vertoonde sporen van verstikking. Onderzoek leidde naar een 23-jarige Roemeen, die enkele maanden later gearresteerd werd in zijn thuisland.

Aanhouding met twee maanden verlengd

De man bekende ondertussen dat hij Sofie Muylle die nacht heeft ontmoet op het strand, maar ontkent dat hij de vrouw vermoord heeft. Op zijn gsm werden bovendien filmpjes aangetroffen waarop hij te zien is bij het levenloze lichaam van de vrouw. Of ze toen al overleden was, is niet duidelijk.

De Brugse raadkamer verlengde dinsdag zijn aanhouding met twee maanden. De man werd uitgeleverd op verdenking van moord, maar het Brugse parket heeft daar ondertussen nog een aantal kwalificaties aan toegevoegd. Zo stelde het parket ook een vordering op wegens aanranding en verkrachting met de dood tot gevolg, foltering en verkrachting met foltering. Wellicht wil het parket zo vermijden dat de man vrijuit zou gaan, mocht hij voor de moord vrijgesproken worden.

Bevindingen niet coherent?

De advocaten van de verdachte trekken in twijfel dat Sofie Muylle vermoord werd. Volgens hen zijn de bevindingen van de wetsdokter daarover niet coherent. Ze vroegen met succes om bijkomend onderzoek.

Dinsdag is gebleken dat een team van maar liefst tien deskundigen zich buigt over de doodsoorzaak van Sofie Muylle. Het gaat om professoren van universiteiten in Antwerpen, Brussel en Leuven. “Die mensen hebben allemaal drukke agenda’s, die op elkaar afgestemd moeten worden. Daarom duurt het zolang. Maar wij zullen wachten tot uit het dossier blijkt wat er gebeurd is en ons daarop verdedigen”, klinkt het bij de verdediging van de Roemeense verdachte.

De advocaten zullen ook geen beroep aantekenen tegen de verlengde aanhouding. Daardoor blijft de verdachte nog minstens tot midden mei in de cel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier