Tanguy Veys (Beter Blankenberge) veroordeeld voor wegmaken van 74,88 euro

20/12/18 om 10:16 - Bijgewerkt om 10:15

Uittredend gemeenteraadslid Tanguy Veys (Beter Blankenberge) heeft in beroep opschorting van straf gekregen voor het wegmaken van 74,88 euro. Die stond op de gemeenschappelijke rekening die hij had met zijn vrouw.

Tanguy Veys (Beter Blankenberge) veroordeeld voor wegmaken van 74,88 euro

Tanguy Veys. © Foto a-KW

Nadat het koppel in maart 2014 was gescheiden, sloot Veys de rekening in februari 2015 af en opende een nieuwe rekening voor een van zijn kinderen. Daarop werd het bedrag gestort. Zijn ex-vrouw diende klacht in. "Na de lange scheiding, was dit de symbolische druppel", pleitte haar advocate, die meent dat Veys geen volmacht op de rekening had.

Veys meende dat hij wel een volmacht had op die gezinsspaarrekening. "Ik heb het geld ook niet afgehaald, ik heb het gewoon verplaatst in het belang van mijn kinderen," vond hij.

Het hof oordeelde nu dat Veys -die in eerste aanleg werd vrijgesproken- zich wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan misbruik van vertrouwen. Het hof legde hem evenwel geen straf op.

(OSM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!