Student verkocht valse tickets voor wedstrijd Club Brugge

Redactie KW

Een 23-jarige man uit Ternat heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor schriftvervalsing, oplichting en valse naamdracht. De student verkocht valse tickets voor een wedstrijd tussen Club Brugge en AA Gent. Het openbaar ministerie vorderde een werkstraf en achttien maanden stadionverbod.

Op 9 april 2016 speelde de latere landskampioen in het Jan Breydelstadion tegen AA Gent. Niet minder dan elf mensen geraakten met hun ticket het uitverkochte stadion niet binnen. Allen hadden ze het valse toegangskaartje gekocht van een jonge kerel die de tickets online had aangeboden. De jongeman vroeg bovendien 50 euro voor tickets die sowieso slechts 20 euro kostten.

Via zijn IP-adres kregen de speurders een student uit Ternat in het vizier. De jongeman werd ook formeel herkend door de slachtoffers. Op de zitting legde de beklaagde uit dat heel wat vrienden de wedstrijden in de play-offs wilden bijwonen. Naar eigen zeggen gebruikte hij e-mailadressen met valse namen, om meer tickets te kunnen kopen. Volgens de jongeman haakten die vrienden af toen Club het toch niet zo fantastisch bleek te doen.

“Het is mijn verantwoordelijkheid dat die mensen niet binnen konden, maar ik heb geen valse tickets gemaakt”, klonk het. Volgens de beklaagde zou de barcode veranderd zijn door hetzelfde ticket meermaals uit te printen. De jongeman beweerde ten slotte dat hij alle slachtoffers ondertussen heeft opgezocht en terugbetaald. Hij drong aan op een autonome probatie of een werkstraf, om een blanco strafblad te kunnen behouden.

De rechter doet uitspraak op 5 maart.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier