Straf met uitstel voor invoer van vijf kilo speed

12/10/17 om 11:00 - Bijgewerkt om 14:01

De Brugse strafrechter heeft twee beklaagden veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel voor het invoeren en het dealen van speed.

Straf met uitstel voor invoer van vijf kilo speed

Sharon K. (31) en Miguel V. (52) kochten minstens vijf kilogram speed bij een Nederlandse leverancier. Het OM had vier jaar effectief geëist.

Uit enkele andere onderzoeken naar drugsfeiten bleek dat Sharon K. uit Koksijde mogelijk speed vanuit Nederland invoerde. Na een huiszoeking op 29 december 2015 ging de vrouw tot bekentenissen over. Ze beweerde echter wel dat Miguel V. uit Middelkerke haar handeltje in maart 2015 al volledig had overgenomen. V. verklaart dan weer dat hij eerst zelf zijn speed aankocht bij de jonge vrouw. Later ging hij de drugs in haar opdracht ophalen in Nederland. In totaal ging het volgens het OM om minstens vijf kilogram speed.

De verdediging van K. was van oordeel dat de spontane bekentenissen tot strafvermindering moeten leiden. Daarnaast vroeg meester Walter Van Steenbrugge aandacht voor de moeilijke levensloop van zijn cliënte. "Haar schrijnende levensverhaal zit in het dossier en is veel meer waard dan mijn conclusies", aldus meester Van Steenbrugge, die een werkstraf voorstelde.

Drie andere beklaagden moesten zich in hetzelfde dossier verantwoorden voor het bezit en het gebruik van speed en cannabis. Ze maakten deel uit van de entourage van K., maar hadden met het dealen niets te maken. Twee jonge vrouwen kregen opschorting van straf. Gianni S. werd bij verstek tot 8 maanden effectieve celstraf veroordeeld.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!