Stiefvader uit Menen naar assisen voor doodslag op Elly (2,5 jaar)

Laurens Kindt

Een 31-jarige Menenaar zal zich voor het hof van assisen van West-Vlaanderen moeten verantwoorden voor doodslag en opzettelijke slagen en verwondingen ten aanzien van zijn stiefdochtertje van 2,5 jaar. Tot het proces blijft Kenneth S. bovendien in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdag beslist.

De feiten dateren van maandag 20 november 2017. Die dag was Kenneth S. alleen thuis met het dochtertje (2,5 jaar) en zoontje (toen 1,5) van zijn nieuwe vriendin. De man belde plots naar zijn vriendin om te melden dat het dochtertje flauwgevallen was. Toen de vrouw thuis arriveerde, probeerde Kenneth S. het meisje te reanimeren.

Hij bleef zeggen dat het kind plots flauw viel terwijl het met de blokjes aan het spelen was. Het meisje werd naar het AZ Delta in Menen overgebracht. Toen de dokters haar verwondingen zagen, besloten ze haar meteen naar het UZ in Gent te transfereren. Daar stierf het meisje twee dagen later aan de gevolgen van haar verwondingen. Het meisje had ernstige bloedingen in de buik, een gespleten tong en een gescheurde pancreas.

Stiefvader Kenneth S. werd meteen in de boeien geklonken. De man heeft een zwaar strafrechtelijk verleden en werd al twee keer veroordeeld voor partnergeweld. Bovendien zou hij kampen met een drank- en drugsverslaving.

Na nog geen jaar gerechtelijk onderzoek is nu beslist dat hij zich voor het hof van assisen zal moeten verantwoorden wegens doodslag en slagen en verwondingen ten aanzien van een minderjarige, met de verzwarende omstandigheid dat de feiten gepleegd werden door iemand die gezag had over de minderjarige. Of hij bekentenissen heeft afgelegd, is niet duidelijk. Het proces zal wellicht in het najaar van 2019 gehouden worden in Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier