Stevige boetes voor dealende twintigers uit Kortrijk

Redactie KW

Vijf twintigers zijn maandag in de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld voor handel in verdovende middelen. Bij een van hen werden naast speed en cocaïne ook meer dan honderd xtc-pillen aangetroffen. Hij liep ook al eens tegen de lamp op een festival met 274 pillen in zijn onderbroek.

De beklaagden, drie mannen en twee zussen, werden op een parking door de politie opgemerkt door de sterke geur van cannabis die uit hun wagen kwam. Bij huiszoekingen vond de politie voor duizenden euro’s drugs.

Volgens het Openbaar Ministerie verdienden de beklaagden samen minstens 75.000 euro aan het handeltje. De man die met 274 pillen in zijn onderbroek betrapt werd op het muziekfestival Dour, kreeg een celstraf van twaalf maanden met probatie-uitstel.

Zijn kompanen kregen respectievelijk vijftien maanden en tien maanden, eveneens met uitstel. Alle drie moeten ook een boete van 64.000 euro betalen waarvan een deel met uitstel. De rechtbank heeft bovendien ook 74.000 euro aan drugswinst verbeurd verklaard.

De twee zussen op de beklaagdenbank kwamen er beter vanaf. De ene kreeg een celstraf van acht maanden met probatie-uitstel en een effectieve boete, de andere zus kreeg een werkstraf van zestig uur en een boete.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier