Sterk staaltje burgerplicht leidt mogelijk tot arrestatie van winkeldief in Oostende

De zwarte Audi A4 werd door de politie staande gehouden. Volgens getuigen is het diezelfde wagen die gebruikt werd bij een inbraak de voorbije nacht. © JRO
Redactie KW

Rond 19 uur werd donderdagavond een zwarte Audi A4 door de politie aan de kant gezet in Oostende. Volgens getuigen was de auto betrokken in een inbraak afgelopen nacht in een Krëfelwinkel in Oostende.

In de nacht van woensdag op donderdag kwam omstreeks 0.20 uur bij de politie van Oostende een melding binnen van een inbraak in een elektrowinkel op de Torhoutsesteenweg. “Ik woon aan de achterkant van de winkel”, vertelt een anonieme getuige. “Ik zag rond middernacht een auto staan aan de Sandershoeve, aan de achterkant van de winkels op de Torhoutsesteenweg. Ter hoogte van het nummer 74 op de Steense Dijk stond de wagen er met draaiende motor, net alsof hij wachtte op iemand. Op dat uur is dat op z’n minst verdacht te noemen. De wagen had getinte ramen en een vreemde nummerplaat. Op een gegeven moment zagen we twee individuen die van tussen de struiken aan de Sandershoeve kwamen en vervolgens in de wagen stapten. Daarop stoof de wagen weg, we zagen nog net enkele letters van de nummerplaat. Meteen contacteerden we de politie. Nadien kregen we te horen dat het waarschijnlijk die mannen waren die op dat moment ingebroken hadden in de Krëfelwinkel. In de loop van de middag vertelde ik een vriend over het voorval vannacht.”

De man blijft voorlopig aangehouden voor de duur van het onderzoek

Rond 18.30 merkte diezelfde vriend toevallig diezelfde wagen op in Oostende. “Nadat ik dat verhaal te horen kreeg, had ik nooit gedacht dat ik die wagen zou tegen komen”, vertelt die vriend. “Hij had me verteld dat de wagen getinte ramen had, welk type het was en wat ze van de nummerplaat hadden gezien. Ik was eigenlijk op weg naar mijn vriend, want hij had ons uitgenodigd om er te gaan eten. Onderweg kwam ik toevallig die wagen tegen die aan de beschrijving voldeed. Ik besloot om hem te achtervolgen tot hij misschien eventueel zou stoppen. Ondertussen contacteerde ik de politie en bleef met hen in contact. Op de Torhoutsesteenweg ter hoogte van de Blauwkasteelstraat kon de politie de wagen uiteindelijk onderscheppen. De politie nam de chauffeur mee.”

Parket gecontacteerd

“Het klopt inderdaad dat we een wagen geïntercepteerd hebben op de Torhoutsesteenweg”, vertelt commissaris Carlo Smits van politie Oostende. “De wagen werd staande gehouden op aanwijzing van een getuige. We nemen de getuigenis zeker ernstig. Op basis van de elementen die we hadden, hebben we het parket gecontacteerd. De man blijft voorlopig aangehouden voor de duur van het onderzoek.”

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier