Stenengooiende havenindringer in Zeebrugge naar strafrechter verwezen

13/04/18 om 11:32 - Bijgewerkt om 16:27

De Brugse raadkamer heeft een 26-jarige Algerijn naar de correctionele rechtbank verwezen voor het binnendringen van de haven van Zeebrugge. De verdachte bekogelde een vrouw van de security met stenen. De zaak wordt binnen een drietal weken behandeld.

Stenengooiende havenindringer in Zeebrugge naar strafrechter verwezen

Enkele havenindringers keerden zich op dinsdagochtend 27 maart tegen een vrouw die instaat voor de beveiliging in de haven. Dokwerkers kwamen de vrouw te hulp, waarop de indringers met stenen begonnen te gooien. De vrouw van de security werd drie keer geraakt door stenen, waarvan zelfs eenmaal tegen het hoofd.

Eén van de agressoren kon gearresteerd worden. B.M. bleek geen onbekende, want hij werd al eerder in de haven aangetroffen. De Algerijn werd de volgende dag aangehouden door de onderzoeksrechter en zit sindsdien in voorhechtenis.

In principe wordt een havenindringer pas na drie betrappingen gedagvaard of voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Door de toenemende agressiviteit van transmigranten beoordeelt het parket elk dossier nu apart. Dat betekent dat ook bij een eerste vergrijp kan gekozen worden voor een dagvaarding of zelfs een voorleiding.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!