Stagiair-advocate steelt 112.500 euro van demente vrouw en renoveert er haar eigen huis mee

13/10/17 om 08:08 - Bijgewerkt om 08:43

Een stagiair-advocaat stal als bewindvoerder 112.500 euro van een 87-jarige demente vrouw. Met het geld betaalde ze haar eigen verbouwingen, dure kleedjes en het studentenkot van haar kinderen. "Maar de rekening van mijn moeder in het rusthuis werd niet betaald. Ik word nog steeds razend als ik er nog maar aan denk", zegt de dochter van het slachtoffer. De stagiair raakte uiteindelijk nooit door haar stage en is dan ook geen advocaat meer.

Ann C. (52) uit Oostende baatte jarenlang een populair café in de bekende Langestraat uit. Maar enkele jaren geleden kreeg ze een late roeping en ging ze rechten studeren. Ze schopte het uiteindelijk tot stagiair-advocaat aan de balie van Brugge. Het was ook in die hoedanigheid dat ze als bewindvoerder werd aangesteld van de ondertussen 87-jarige Maria Bosman uit Bredene. De vrouw is erg dement en Ann C. beheerde dan ook haar geldzaken. Toen Maria naar het rusthuis ging, werd haar bescheiden rijwoning verkocht voor 120.000 euro. Na enkele kosten bleef daar uiteindelijk nog 112.500 euro van over. "Geld dat mama zou gebruiken om haar kamer in het rusthuis te betalen. Dat loopt toch al snel op tot 1.600 euro per maand. En veel geld heeft ze nooit gehad. Mama voedde negen kinderen op en pa...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!