Spoorloze poetsvrouw uit Oostende riskeert 30 maanden cel voor diefstal

Redactie KW

Een 42-jarige vrouw uit Oostende moet zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor zeven feiten van loondiefstal.

Bij vier slachtoffers, drie in Oostende en een in Brugge, waar Els V. als poetsvrouw aan de slag was, ging ze tussen juni 2014 en oktober 2015 aan de haal met juwelen, geld, kledij en zilverwerk. “De beklaagde nam in feite alles mee wat los zat”, aldus de procureur, die 30 maanden cel vroeg. Enkele slachtoffers stelden zich donderdag burgerlijke partij in de zaak, onder wie een vrouw uit Oostende. “Door haar werk als internationaal tolk zit mijn cliënte vaak in het buitenland“, stelde haar advocaat.

“Maar de beklaagde genoot haar volste vertrouwen en werkte haar op tot de manager van het huishouden. Ze stuurde mijn cliënte kaartjes en bloemetjes en zorgde zelfs voor haar moeder, die bij haar inwoonde. Maar ze maakte zwaar misbruik van de kwetsbaarheid van het gezin. Mijn cliënte verloor namelijk twee partners aan ziekte. Een paar van de gestolen juwelen kreeg ze als geschenk van hen en hadden een grote emotionele waarde.”

V. verkocht de gestolen juwelen als smeltgoud. Ze heeft een zwaar drugsverleden en liep al meerdere veroordelingen op voor drugsfeiten en diefstallen. Momenteel is ze spoorloos. Ze liet dan ook verstek gaan voor haar proces. Ook het poetsbureau werd door de burgerlijke partijen voor de rechter gedaagd omdat zij V. onvoldoende gescreend zouden hebben toen ze haar in dienst namen. Vonnis op 1 maart.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier