Sluwe dief kiest hazenpad tijdens testrit met peperdure fiets

16/11/17 om 17:50 - Bijgewerkt om 17:49

De zaakvoerder van fietsenwinkel Deschryver & Zoon in de Heiststraat in Zeebrugge looft een beloning uit van 250 euro voor de gouden tip na een diefstal woensdagmiddag.

Sluwe dief kiest hazenpad tijdens testrit met peperdure fiets

De dader kwam even na 12 uur de zaak binnen en vroeg om een testritje te maken met een peperdure fiets. "Hij liet zijn portefeuille en sleutels achter om zeker te zijn dat we hem terug zouden zien. Dat bleek dus niet het geval", zucht Jeffrey Deschryver.

Sluwe dief kiest hazenpad tijdens testrit met peperdure fiets

De tweedehandsfiets heeft nieuw een prijskaartje van ruim 10.000 euro. De fiets uit 2013 stond sinds enkele dagen te koop in de winkel voor 4.000 euro. "Ik was tevreden dat we zo snel een koper vonden", vertelt zaakvoerder Jeffrey over de dief. "Hij beloofde 1.000 euro voorschot te betalen en zou er zaterdag omkomen. Omdat hij zijn portefeuille en sleutels achterliet, hadden we geen enkel probleem met een testritje." Dat ritje bleek achteraf gezien een sluwe list om weg te rijden met de koersfiets. In de portefeuille zaten enkel wat papieren kaartjes. De sleutelbos werd waarschijnlijk eerder elders gestolen.

Voor de zaakvoerder is de diefstal een fikse streep door de rekening. "Het gaat toch om een groot bedrag", zegt Jeffrey. De politie kwam ter plaatse en is een onderzoek gestart. Op camerabeelden is de dader duidelijk herkenbaar te zien. "Wie ons de gouden tip naar de dader kan bezorgen of weet waar de fiets is, krijgt een beloning van 250 euro", besluit Jeffrey.

De koersfiets is herkenbaar aan de rood-zwarte kleur en aan het serienummer 220-629. De dader sprak perfect Nederlands.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!