“Slechtste vader ooit” krijgt achttien maanden cel

Redactie KW

Een 50-jarige Bruggeling heeft achttien maanden effectieve celstraf gekregen voor cannabishandel. De man werd aangegeven door zijn dertienjarige dochter, die het beu was om met een weedgeur in haar kleren naar school te gaan.

Op 21 mei 2013 stapte de dochter van cannabisdealer B.K. naar de politie. Met de tranen in de ogen kwam ze klacht indienen tegen haar eigen vader. “Ik ben het beu en schaam me dood om met en weedgeur in mijn kleren naar school te gaan. Door de stank van cannabis in huis kan ik mij ook niet concentreren op mijn huiswerk en bovendien ben ik bang dat ons huis ooit nog eens in brand vliegt door het gepruts van mijn vader met de elektriciteitskast.”

De politie trok meteen naar de woning van B.K. en trof er 78 cannabisplanten aan. Het ging om een professionele plantage die K. op illegale wijze van stroom voorzag. Tijdens de pleidooien was de rechter bikkelhard voor de man. “Nooit eerder zag ik zo’n slechte vader voor mij staan in de rechtbank”, fulmineerde ze. “Het is echt een schande wat je je dochtertje hebt aangedaan. Maar blijkbaar vind je dat allemaal normaal.”

Nu bij moeder van een vriend

Volgens K. overdreef zijn dochter bij de politie. “Het was een noodkreet omdat de familiale omstandigheden moeilijk waren.” Naast de celstraf liet de rechter ook 12.000 euro verbeurd verklaren, waarvan de helft met uitstel. De dochter van K. verblijft momenteel bij de moeder van een vriend.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier