Slechts 15 jaar cel gevraagd voor doodslag op Kimberly Vermeersch uit Oekene

06/12/17 om 12:08 - Bijgewerkt om 15:06

Openbaar aanklager Tom Janssens heeft woensdag in de Kortrijkse rechtbank 15 jaar cel gevraagd voor de 31-jarige Zuienkerkenaar die vorige zomer zijn partner Kimberly Vermeersch (27) wurgde in de badkamer van hun woning in Oekene. Hij ging daarmee onder de minimumstraf van 20 jaar.

De feiten dateren van vorige zomer. Op zaterdag 23 juli kwam het tot een hoog oplopende ruzie tussen Marnick Vermeersch en zijn vriendin Kimberly Vermeersch - twee keer dezelfde familienaam, maar geen familie. De aanleiding was zo banaal als wat. Het koppel zou die dag met hun vier kinderen een uitstapje maken naar pretpark Bellewaerde in Ieper. Maar er rees een probleem: de BMW van Marnick was kapot en moest hersteld worden. Een kleine herstelling, maar die liet wel wat op zich wachten. Toen de klus eenmaal geklaard was, was het al laat op de middag en leek het voor het koppel niet meer de moeite om te vertrekken. Het feit dat Marnick niet al eerder zijn auto had laten herstellen, zorgde voor wrevel bij Kimberly. De jonge Roeselaarse was vijf weken daarvoor bevallen van haar jongste dochtertje Beyoncé en had uitgekeken ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!