Slachtoffer krijgt tattoo tijdens afrekening in Oostends drugsmilieu

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Drie mannen en een vrouw moeten zich voor de strafrechter in Brugge verantwoorden voor een gewelddadige afrekening in het Oostendse drugsmilieu.

In de nacht van 21 op 22 mei 2016 trokken de vier naar de woning van C.R. Ze wilden haar een lesje leren omdat ze hen slechte speed zou verkocht hebben. Eenmaal binnen bonden ze de vrouw vast aan een stoel en gaf Oostendenaar Steve V. (36) haar een paar rake klappen. Vervolgens zou hij haar ook nog verwond hebben met een mes en haar rug bewerkt hebben met een tattoonaald.

Daarna gingen de vier er vandoor met 1.200 euro en een zak xtc-pillen. Het openbaar ministerie tilt zwaar aan de feiten en eist vier jaar cel voor Steve V., die enkel de slagen bekende. “Al de rest is onzin”, stelde advocate Ellen Eneman. “Hij had een mes bij maar heeft haar daar niet mee verwond. En die tattoo had hij lang voor de feiten al geplaatst bij wijze van oefening.”

Voor Michael D. (35) uit Oudenburg vroeg de procureur 37 maanden cel. “Hij was er bij maar gebruikte zelf geen geweld”, stelde zijn advocate. Kjell V. (23) uit Oudenburg en Fatima A. (32) uit Oostende riskeren elk twee jaar cel. A. was op het moment van de feiten nog het lief van Steve V. “Ze was doodsbang van hem en werd onder druk gezet om mee te gaan“, stelde haar advocaat Franky Baert. Slachtoffer C.R., die momenteel in de cel zit voor drugsfeiten, stelde zich burgerlijke partij en eist een schadevergoeding. “Mijn cliënte werd wel degelijk verwond met een mes”, stelde haar advocaat Mathias Devriendt. “Maar uit schrik ging ze niet meteen naar een dokter of de politie. Dat die tattoo al eerder werd aangebracht is onzin. De sporen op de rug van mijn cliënt tonen aan dat er geen inkt werd gebruikt. Het was een zuivere vorm van foltering.”

Vonnis op 20 februari.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier