Slachtoffer belandt op motorkap na bizarre diefstal in Jabbeke

24/04/18 om 14:16 - Bijgewerkt om 16:11

Een 52-jarige Jabbekenaar heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor de diefstal van een beschermkap van een mistlicht. Na de feiten reed F.P. maar liefst 850 meter met het slachtoffer op de motorkap van zijn wagen. De beklaagde ontkent dat er sprake was van diefstal.

Slachtoffer belandt op motorkap na bizarre diefstal in Jabbeke

Op 10 september zag een getuige hoe een Fiat met een man op de motorkap de snelweg in Jabbeke verliet. Op een rotonde viel het slachtoffer uiteindelijk van de motorkap. V.S. liep hierbij slechts lichte verwondingen op.

De Duitse vrachtwagenchauffeur verklaarde aan de politie dat hij op de snelwegparking had gezien hoe een meisje vanuit de koffer van een auto aan zijn vrachtwagen begon te prutsen. Van een van zijn mistlichten bleek de beschermkap in kunststof verdwenen. Het slachtoffer ging voor de wagen van de vermoedelijke dader staan en kwam zo op de motorkap terecht. Het openbaar ministerie verwees naar de elf vorige veroordelingen van de beklaagde en vorderde een effectieve gevangenisstraf.

De verdediging merkte op dat het dossier veel tegenstrijdigheden bevat en vroeg de vrijspraak. Het slachtoffer beweert dat het dochtertje van F.P. zich aan de linkerkant bevond, terwijl de rechterbeschermkap verdwenen is. Bij F.P. thuis werd bovendien vastgesteld dat zijn linkerbeschermkap ontbrak, waardoor het weinig zin had om de rechterbeschermkap te stelen. "Hoe zou een kind van tien jaar dat trouwens met haar vingers kunnen loskrabben?", aldus meester Terence Halsberghe.

De rechter doet op 22 mei uitspraak.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!