Sjoemelend ondernemerskoppel riskeert tot twee jaar cel

19/03/18 om 17:46 - Bijgewerkt om 21:46

Een man en een vrouw die een zaakje hadden in immobiliën riskeren respectievelijk twee jaar en een jaar cel. Ze riskeren ook elk een verbeurdverklaring van 605.000 euro. De zaak kwam maandag voor op de correctionele rechtbank van Kortrijk.

Sjoemelend ondernemerskoppel riskeert tot twee jaar cel

De man heeft er al een stevig verleden opzitten. Doorheen de jaren versaste hij constant geld van zijn zaak naar zijn privé-inkomsten. Hij had maar een drietal klanten die het bedrijfje gebruikten om de onkostennota op te drijven en daar maakte de zaakvoeder duchtig gebruik van.

Hij riskeert twee jaar cel, een beroepsverbod van 10 jaar en een verbeurdverklaring van 605.000 euro. Zijn advocaat vroeg eventueel om een enkelband omdat zijn klant minder mobiel is en dus niet meer naar de gevangenis kan, maar de tragiek wil dat zijn beide voeten geamputeerd zijn. De vrouw riskeert dezelfde straf. "Maar zij was enkel zijn loopjongen", aldus haar advocate die de vrijspraak vroeg.

De uitspraak volgt op 16 april.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!