Seksfeestje Langemark: ex-zakenpartner zat met fotograaf in de maïs

Nicolas A. werkte naar eigen zeggen in opdracht. © EG
Laurens Kindt

In de zaak van de naaktfoto’s die vorige week genomen werden op een privéfeestje in zomerbar La Brasa in Langemark-Poelkapelle heeft de ex-zakenpartner van La Brasa-uitbater Rik Ostijn bekentenissen afgelegd. Dat zegt Curd Vanacker, de advocaat van de man.

Nicolas A. zou samen met een fotograaf in het maïsveld naast de bar gezeten hebben om de foto’s te nemen maar ontkent iets te maken te hebben met de daaropvolgende afpersing van de schepen en de bar.

Volgens advocaat Curd Vanacker uit Ieper heeft Nicolas A. vandaag bekentenissen afgelegd aan de politie. De man baatte vorig jaar samen met Rik Ostijn Le Jardin uit, de voorloper van zomerbar La Brasa. Nadien ontstond een financieel conflict en gingen de twee uit elkaar. Volgens Vanacker kreeg A. vorige week telefoon van een kennis, die hem vroeg om een fotograaf te regelen die foto’s zou kunnen nemen van een seksfeestje in de bar. Nicolas A. zou daarop een fotograaf gecontacteerd hebben. Wat er nadien met de foto’s gebeurde, weet A. naar eigen zeggen niet.

Seksfeestje Langemark: ex-zakenpartner zat met fotograaf in de maïs
© KPL

Oproep op facebook

“Mijn cliënt heeft volledige bekentenissen afgelegd en werkt goed mee aan het onderzoek”, zegt Curd Vanacker. “Hij kreeg die vraag van een kennis en heeft zijn kennissenkring aangesproken om een fotograaf te vinden. Hij heeft er zelfs nog een oproep op Facebook voor gezet, dus zo doordacht was het allemaal niet. Nicolas wist niet wat de bedoeling van de opdrachtgever – als ik hem zo mag noemen – met de foto’s was. Tot op vandaag weet hij dat nog niet. Ook voor hem zijn er nog heel wat vragen en onduidelijkheden”, klinkt het.

Op zijn zachtst gezegd is dit een bizarre wending. Vanmiddag beweerde Nicolas A. nog aan onze redactie dat hij pas morgen, dinsdag, om 14.30 uur bij de politie van Arro Ieper een verklaring ging afleggen. “Het gerucht doet de ronde dat er een inval is geweest in mijn café, dat mijn computer in beslag genomen is en dat ik in de gevangenis zit. Maar ik zit hier gewoon in mijn café(café Charlie Brown in Ieper, lk) op mijn computer de boekhouding te doen, de politie heb ik nog niet gezien”, zei Nicolas A. om 11.30 uur.

Bouwovertreding

De man beweerde in één adem niets te maken te hebben met de feiten. “Ik was die avond aan het werken in mijn café en ik zat dus niet in een maïsveld. Ik ga natuurlijk niet ontkennen dat er een conflict is met de mensen van La Brasa én met schepen Gheeraert, die nu overal de heilige uithangt. Ik bleef, als mede-organisator van Le Jardin, maar brieven krijgen over een bouwovertreding op het terrein van La Brasa, waar ik niet voor verantwoordelijk ben. Al een jaar ben ik bezig met bewijzen te verzamelen, in september zou de rechtszaak daarover van start gaan. Ik ga die zaak niet hypothekeren door domme dingen te doen”, klonk het nog.

Na zijn verhoor vanmiddag werd Nicolas A. niet voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Hij staat ook niet onder voorwaarden, zo bevestigt zijn advocaat. Of er nog anderen bekentenissen hebben afgelegd in de zaak, is niet duidelijk. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper, is niet bereikbaar voor commentaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier