Rotterdamse neven naar Brugse rechtbank voor invoer 210 kilo heroïne

Redactie KW

Twee Rotterdamse neven zullen zich volgende maand voor de strafrechter in Brugge moeten verantwoorden voor grootschalige invoer van heroïne. De Brugse raadkamer heeft hen vandaag naar de rechter doorverwezen. Ook vier koeriers werden naar de rechter doorverwezen.

Een groot onderzoek van de politiezone Kouter leidde in het najaar van 2017 tot de arrestatie van twee belangrijke leveranciers uit Rotterdam. De neven Jamal en Yassin El M. zouden allerhande drugs, vooral heroïne, geleverd hebben aan een heleboel West-Vlaamse dealers. Een van hun grootste afnemers, Oostendenaar Samir I., kreeg gisteren nog vier jaar effectieve celstraf voor de invoer van 40 kilogram heroïne.

Het parket vervolgt de twee neven onder meer voor de invoer van in totaal 210 kilogram heroïne, goed voor een straatwaarde van ongeveer twee miljoen euro. Maar wellicht vormt deze hoeveelheid slechts het topje van de ijsberg. De twee zouden ook een vijftal kilogram cannabis de grens over gestuurd hebben.

Volgens advocaat Jorn Verminck, die optreedt voor een van de koeriers, werd zijn cliënt onder druk gezet door de Rotterdamse broers. “Als hij niet deed wat ze zeiden gingen ze zijn kinderen vermoorden”, stelde hij.

Bij een inval in hun schuilhol in een Rotterdam troffen de speurders twee kilogram heroïne, een kilogram cocaïne en een halve kilogram MDMA. Door de arrestatie van het duo kreeg de West-Vlaamse drugsscène een zware klap. Talrijke dealers konden geïdentificeerd worden en verschijnen met de regelmaat van de klok voor de strafrechter. AFr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier