Roemenen blijven in de cel voor ramkraak in Knokke-Heist

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van twee Roemenen met een maand verlengd op verdenking van een ramkraak in Knokke-Heist. De verdachten, beiden 31-jaar oud, maakten bij een kledingwinkel kleren buit ter waarde van ongeveer 64.000 euro.

In de nacht van maandag op dinsdag trokken drie gemaskerde mannen met hun voertuig met gestolen nummerplaat naar de Kustlaan in Knokke. Daar gooiden ze met een betonblok de glazen toegangsdeur van de kledingwinkel Philipp Plein in. Ze maakten kleren ter waarde van 64.000 euro buit.

De verdachten vluchtten met hun voertuig richting Nederland, maar werden door de politie onderschept in het Oost-Vlaamse Sint-Laureins. Vasile-Anton B. en Adrian G. probeerden nog tevergeefs te voet verder te vluchten. Een derde verdachte slaagde er wel in om te ontkomen. In de wagen van de verdachten werd een zak met de buit aangetroffen.

Volgens hun advocaten hebben B. en G. ondertussen bekentenissen afgelegd. Over hun voortvluchtige kompaan waren ze minder loslippig. De speurders onderzoeken of de bende ook voor gelijkaardige feiten in de streek in aanmerking komt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier