Roemeense verdachte van moord op Sofie Muylle blijft in de cel

© Danut Zuzeac
Redactie KW

In de zaak van de moord op Sofie Muylle heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van de 23-jarige Roemeense verdachte met twee maanden verlengd. De verdediging drong niet aan op zijn vrijlating en wil het bijkomend onderzoek afwachten.

Het lichaam van het slachtoffer werd op zondag 22 januari om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras ter hoogte van de Zeedijk nummer 671. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij alleszins in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Op het lichaam van het slachtoffer werd DNA van de verdachte aangetroffen. Bij een test met de leugendetector bleek C. leugenachtig. De verdediging vroeg twee maanden geleden om bijkomend onderzoek in de zaak. De onderzoeksrechter ging op hun verzoek in. “Die onderzoeken zijn volop bezig, maar het is nog wachten op de resultaten“, aldus meester Chantal Van den Bosch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier