Roemeense verdachte blijft in de cel

15/05/18 om 13:09 - Bijgewerkt om 13:08

In het onderzoek naar de moord op Sofie Muylle heeft de Brugse raadkamer de aanhouding van Alexandru C. met twee maanden verlengd. De Roemeen ontkent dat hij het slachtoffer van het leven heeft beroofd. De precieze doodsoorzaak is nog steeds onduidelijk.

Roemeense verdachte blijft in de cel

Het lichaam van de 27-jarige vrouw werd op zondag 22 januari 2017 om 12.20 uur aangetroffen op het strand van Knokke, onder een terras aan de Zeedijk. De autopsie bracht aan het licht dat Sofie Muylle in de loop van de nacht met geweld om het leven was gebracht. Voorlopig blijft het onduidelijk wat haar precies overkomen is tijdens een avondje uit met haar vriend.

Op maandag 26 juni werd Alexandru C. in Roemenië opgepakt in het kader van een Europees aanhoudingsbevel. In de maanden voor en na de moord verbleef hij alleszins in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de blauwe jas na de feiten urenlang bleef rondhangen in de buurt van het lichaam. Op het lichaam van het slachtoffer werd DNA van de verdachte aangetroffen. Bij een test met de leugendetector bleek C. leugenachtig.

Volgens de verdediging blijft het onduidelijk in welke omstandigheden precies Sofie Muylle om het leven kwam. Daarom werd enkele maanden geleden een college van maar liefst tien deskundigen aangesteld om de doodsoorzaak te achterhalen. Het blijft voorlopig wachten op hun bevindingen. Een reconstructie van de feiten zal ten vroegste in het najaar gehouden worden.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!