Rik Vanwalleghem: "Ivo Poppe leed onder tirannieke vader"

29/01/18 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:51

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, heeft gepensioneerd wielerjournalist Rik Vanwalleghem (65) getuigd. De voormalige voorzitter van het Centrum Ronde Van Vlaanderen in Oudenaarde is een neef van de beschuldigde. "Toen ik hoorde wat Ivo gedaan had, brak mijn klomp."

Assisenvoorzitter Bart Meganck herkende getuige Rik Vanwalleghem meteen toen die het woord nam. "Ik herken uw stem, meneer Vanwalleghem. Van de wielerverslagen vroeger. Zoals u weet, zijn wij hier ook met een serieus lange koers bezig", klonk het. Robert Vanwalleghem, de vader van Rik, was de halfbroer van Ivonna Vanhaverbeke, de moeder van Ivo Poppe. "We groeiden samen op in hetzelfde dorp, maar er is een leeftijdsverschil van vier jaar. Dat is veel als kind. Ik had er niet speciaal veel contact mee. Hij was een eerder discrete jongen, die zich niet opdrong. Zeker geen tafelspringer. Ik heb hem later wel beter leren kenn...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!