Rechter Véronique Hameeuw: "Roy Larmit was mededader aan huurmoord"

18/04/18 om 16:00 - Bijgewerkt om 15:58

"De vierde beklaagde weigerde eerst te spreken maar gaf daarna met mondjesmaat toe dat hij zijn nonkel hielp. De vierde verdachte was mededader aan de huurmoord. Dat blijkt onder meer uit telefonieonderzoek, waauit blijkt dat hij zich negen keer in België bevond en voerde meer dan honderd gesprekken."

Rechter Véronique Hameeuw: "Roy Larmit was mededader aan huurmoord"

© BELGA

"Zijn nonkel Van Bommel bevond zich ook meermaals in de omgeving van de chalet. Hij werd gevoerd door zijn neef, Roy Larmit."

Tijdens de moord: "Hij hoorde een knal en stapte het kasteel binnen. Daar zag hij zijn nonkel staan met een pistool. 'Hij moet mee, hij moet mee', schreeuwde zijn nonkel. Op de verpakking van het zeil, waarop het lichaam van Stijn Saelens werd gelegd, vonden de speurders zijn dna. Ook in de binnenkant van een handschoen zat een duidelijk DNA-spoor, net zoals op de zware ton met waterperoxide. Daarmee moest het lichaam van Saelens overgoten worden. Hij kon zich ook niet herinneren via welke weg hij zogzegd naar Nederland terugkeerde."

"De vierde verdachte had wel degelijk kennis van het misdrijf."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!