Rechter tegen beklaagde : “Ge zijt een gevaarlijke zot”

Redactie KW

Davy D. (29) uit Langemark-Poelkapelle moest voor de Ieperse rechter verschijnen voor het toebrengen van slagen aan zowel zijn vader, zijn moeder als zijn partner.

Davy D. is er amper 29, maar hij heeft al een aardig strafblad op zijn naam staan. Zijn moeder kreeg slaag op 27 november 2014 en die hield er een gebroken neus aan over. Drie dagen lager kreeg zijn partner een rammeling en op 20 januari 2015 was het vader die er van langs kreeg. Er is ook sprake van belaging van de persoon die klacht neerlegde tegen wie hij doodsbedreigingen uitte en tijdens één van de woede-uitbarstingen moest er een en ander van de inboedel aan geloven.

De partner van de beklaagde kreeg twee dagen vóór de zitting nog eens klappen en dat was de reden dat ze zich toch burgerlijke partij stelde voor 500 euro en de relatie beëindigde. De ouders stelden zich geen burgerlijke partij. De verdediging kon niet anders dan bekennen wat er gebeurde en doorheen het verhaal is het de alcohol die zijn cliënt telkens agressief uit de hoek doet komen. “Ge zijt een gevaarlijke zot”, zei de rechter weinig omfloerst. “Alle mensen die u met liefde omringen doet gij pijn.”

Slechts schoorvoetend toonde de beklaagde zich bereid in te gaan op de suggestie van de rechter om zich residentieel te laten behandelen. Vonnis op 28 mei.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier