Rechter mild voor Pool die met pepperspray in het rond spoot in Brugge

22/03/18 om 17:46 - Bijgewerkt om 17:44

Een Poolse man die tijdens een avondje uit zes mensen bewerkte met een pepperspray, heeft in de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen.

Rechter mild voor Pool die met pepperspray in het rond spoot in Brugge

© Getty Images/iStockphoto

Het openbaar ministerie had acht maanden cel gevraagd. R.N. (29) werkt als seizoensarbeider in België en was in de nacht van 13 op 14 januari met vrienden op stap in de Brugse binnenstad. Aan het Kraanplein haalde hij in beschonken toestand een pepperspray boven en spoot hiermee in het rond. Wat later die nacht haalde hij het busje nogmaals boven bij een schermutseling ter hoogte van café 't Poatersgat Vlamingstraat. Zes slachtoffers kregen het traangas in hun gezicht en vier van hen moesten naar het ziekenhuis.

R.N. barstte tijdens de pleidooien in tranen uit. "Hij heeft enorm veel spijt en wist ook niet dat een pepperspray in België verboden is", pleitte zijn advocaat Jacques Vandeuren. "Hij had dat busje bij op vraag van zijn vrouw om zich te beschermen tegen terroristen. De 24 uur die hij in de cel doorbracht hebben een een zeer diepe indruk nagelaten. Hij was immers nog nooit met het gerecht in aanraking gekomen."

(AF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!