Psychiaters over diaken Poppe: "Zijn geheugen werkt perfect"

29/01/18 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:52

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken uit Wevelgem die beschuldigd wordt van oudermoord en de moord op 'een tiental' andere mensen, hebben de twee psychiaters en de psycholoog getuigd die aangesteld werden door de onderzoeksrechter om de beschuldigde te onderzoeken. "Als hij meer dan vier moorden gepleegd heeft, dan zal hij er zich wel meer herinneren ook", denkt forensisch psychiater Hans Hellebuyck.

Pyschiater Philippe Van Peteghem en Hans Hellebuyck hebben Ivo Poppe net als psycholoog Jürgen Nys verscheidene keren gezien in de gevangenis. Ze deden allen diverse testen, stelden rapporten op en kwam gezamenlijk tot de conclusie dat Ivo Poppe op het moment van de feiten toerekeningsvatbaar was. Ook vandaag is hij dat nog, stelde het college. "Hij zei me dat hij geschrokken was dat dokter Wim De Troyer zijn beroepsgeheim had verbroken en dat hij daardoor in plaats van therapie het 'nekschot van de arresta...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!