Procureur vraagt zich af wie tipgever was voor roofmoord op gepensioneerde goudsmid in Kortrijk

14/03/18 om 12:45 - Bijgewerkt om 12:43

Het parket van Kortrijk heeft 30 jaar gevangenisstraf en 10 jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank gevorderd voor een 34-jarige Let die verdacht wordt van de roofmoord op de gepensioneerde goudsmid Robert Ardenoy (72) uit Kortrijk. Het slachtoffer werd op 11 april 2013 gekneveld en doodgeslagen in zijn woning in de Vaartstraat.

Het was de zoon van het slachtoffer die op 11 april 2013 het brutaal toegetakelde lichaam van zijn vader vond. De man had een telefoontje gekregen van de poetsvrouw van zijn vader, die het verdacht vond dat de man niet open deed. Tussen de zetels vond de zoon het geknevelde lichaam van zijn vader, Robert Ardenoy, badend in een plas bloed. Uit de woning bleken juwelen en geld verdwenen te zijn. Lange tijd leek het onderzoek muurvast te zitten, tot de speurders in oktober 2014 bericht kregen van Interpol Duitsland. Daar hadden ze een link gevonden tussen DNA-sporen in de woning van Robert Ardenoy en een Letse beroepscrimineel die er veroordeeld was voor een negental inbraken. De man kon geïdentificeerd...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!