Proces kasteelmoord opnieuw uitgesteld door lopende procedures

06/11/17 om 10:00 - Bijgewerkt om 09:59

Het proces over de Kasteelmoord is zopas uitgesteld naar een latere zitting. Op woensdag 15 november, om 9 uur, zal de zaak hernomen worden. Het uitstel komt er omdat er nog andere procedures lopen.

Proces kasteelmoord opnieuw uitgesteld door lopende procedures

© BELGA

Op 26 oktober besliste het hof van beroep in Gent dat de drie rechters die het proces leiden, dat verder mogen doen. Tegen de rechtbank waren twee wrakingsverzoeken ingediend, maar die waren volgens het hof niet terecht. Maandag stonden de pleidooien in de zaak op de agenda, maar de advocaat van André Gyselbrecht diende ondertussen cassatieberoep aan tegen de beslissing van het hof van beroep. Daardoor konden de pleidooien zeker niet doorgaan vandaag.

De voorzitster van de rechtbank, voor de gelegenheid Gerda Weymiens en niet de geviseerde voorzitter Els D'Hooghe, stelde dan ook vast dat 'de verrichtingen nog niet konden worden hervat' en stelde de zaak uit naar 15 november om 9 uur. Ondertussen hebben ook de advocaten van beklaagde Roy Larmit, die ook bakzeil haalden met hun wrakingsverzoek, nog de tijd om cassatieberoep aan te tekenen tegen het arrest van het hof.

Het valt nog maar af te wachten of het Hof van Cassatie op 15 november al een beslissing zal geveld hebben. De kans bestaat dan ook dat de zaak ook op 15 november opnieuw zal moeten uitgesteld worden.

(LK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!