Politiezone Vlas zoekt getuigen van gewapende overval in februari

17/05/18 om 11:00 - Bijgewerkt om 12:15

De politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) doet samen met VTM-programma Faroek een oproep naar getuigen van een gewapende overval in de Kortrijkse binnenstad. De feiten dateren van 22 februari dit jaar.

Politiezone Vlas zoekt getuigen van gewapende overval in februari

De dader is een jongeman met een donkere huidskleur die op die bewuste donderdag de hele namiddag rondhing in het centrum van de stad. Uiteindelijk ging hij binnen in de Station Shop, tegenover het station van Kortrijk, bedreigde hij de uitbaatster met een mes en vluchtte hij weg met de fiets. Zijn buit? Een paar pakjes sigaretten en twee flessen whisky. De man is op verschillende camerabeelden duidelijk te zien.

Faroek Özgünes, van het gelijknamige VTM-programma Faroek, doet nu samen met de politiezone Vlas een oproep naar getuigen of mensen die de man herkennen. Behalve de camerabeelden weet de politie heel weinig over de dader. Omdat hij tijdens zijn overval niets gezegd heeft, is bijvoorbeeld de taal die hij spreekt niet gekend. De speurders rekenen nu op de verspreiding en analyse van beelden om de dader te identificeren en te vatten.

De man in kwestie heeft een donkere huidskleur, kort zwart haar en ongeveer 1,80 meter groot. Hij verplaatste zich die donderdagnamiddag 22 februari met de fiets door Kortrijk. Op het moment van de feiten droeg hij een donkere winterjas met een opvallende kap. Wie de man herkent of de politie kan helpen bij het opsporingswerk kan contact opnemen via 0800 30 300 of op het e-mailadres opsporingen@police.belgium.eu.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!