Politiezone VLAS waarschuwt alweer voor nepcontroleurs in Kortrijk

© Axel Bueckert
Redactie KW

De Politiezone VLAS vestigt de aandacht op twee recente feiten van diefstal met list, waarbij nepcontroleurs buit hebben gemaakt bij twee bejaarde dames uit Kortrijk. Eerder deed de politie al eens een oproep met de vraag naar aandacht voor nepcontroleurs nadat ze met een list probeerden toe te slaan bij bejaarde vrouwen.

De feiten speelden zich af op dinsdagvoormiddag 26 en woensdagvoormiddag 27 februari, in een appartementsgebouw op het President Rooseveltplein en de Aalbeeksesteenweg in Kortrijk.

In beide gevallen kwam er een man langs om te zeggen dat er problemen met het water waren en dat hij daarom gans het appartement moest controleren.

Tijdens de rondgang in het appartement bleef de bewoner wel steeds bij de nepcontroleur. De voordeur bleef echter op een kier staan, waardoor een kompaan van de nepcontroleur het appartement kon betreden.

De daders slaagden er op die manier in om in beide appartementen geld en juwelen te stelen. In een appartement werd ook nog de bankkaart van het slachtoffer gestolen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier