Politiezone Grensleie waarschuwt voor phisingmails

Redactie KW

De politiezone Grensleie krijgt de laatste tijd opnieuw veel telefoons in verband met mails die gewag maken van niet-betaalde verkeersovertredingen. Maar die mails komen niet van de politiediensten en zijn dus volledig vals.

Slachtoffers ontvangen een zogezegde mail van de Federale Politie voor het betalen van een snelheidsovertreding. Volgens info van de federale diensten betreft het een nationaal probleem. De laatste dagen krijgt de Grensleie-politie opnieuw verschillende telefoons die wijzen op potentiële slachtoffers van oplichting. Er werden reeds 2 processen-verbaal opgemaakt.

De mails waarin gesteld wordt dat er een verkeersboete nog moet worden betaald, zijn vals en komen zeker niet van de politiediensten.

Wanneer je een mail hebt gekregen en de boete nog niet betaalde, raadt de politie ten zeerste dat ook niet te doen, maar een melding te doen bij de politie. Mocht de gemailde boete wel al betaald zijn, wordt een proces-verbaal opgesteld inzake oplichting via het internet. Een afdruk van de mail is de basis van de klacht en zal gebruikt worden voor verder IT-onderzoek. Breng die mail dus zeker mee.

Verder onderzoek zal dan gebeuren naar de verspreiders van het mailbericht met het oog op identificaties van de oplichter(s).

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier