Politiezone Grensleie: "Aantal woninginbraken dit jaar fors gedaald"

29/12/17 om 06:00 - Bijgewerkt op 28/12/17 om 13:35

Kerstavond draaide voor een tiental gezinnen in Menen en Moorsele uit op een nachtmerrie: toen ze terug thuis waren, moesten ze vaststellen dat ze ongewenst bezoek hadden gekregen. Bij PZ Grensleie is te horen dat er die avond meer inbraken waren dan andere jaren. "Maar het is ook zo dat we dit jaar een pak minder woninginbraken registreerden", nuanceert commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse.

Kerstavond is traditioneel een pakjesavond, maar dit jaar vielen er in politiezone Grensleie (Menen, Wevelgem en Ledegem, red.) ook een pak inbraken te noteren. Op de wijk Ter Beke in Menen gingen dieven aan de haal met juwelen, een spelconsole en zelfs een dure Audi. In Moorsele kwamen er in verschillende huizen ook dieven langs. Amper enkele dagen voordien had een inbrekersbende ook al in drie huizen in Ledegem toegeslagen. Volgens commissaris Stefaan Vannieuwenhuyse waren er dit jaar meer feiten op kerstavond dan normaal. "We roepen de inwoners dan ook nog eens op om de woning bij het verlaten goed af te sluiten en een lichtje te laten branden."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!