Politie Vlas waarschuwt voor nepagenten en -controleurs in regio Kortrijk

20/04/18 om 16:54 - Bijgewerkt om 16:53

De politiezone Vlas, dat is regio Kortrijk, waarschuwt zijn inwoners voor nepagenten en nepcontroleurs. Dat meldt de zone vrijdag na twee pogingen tot diefstal donderdag.

Politie Vlas waarschuwt voor nepagenten en -controleurs in regio Kortrijk

© BELGA

Donderdag belde een zogenaamde controleur van de watermaatschappij aan bij een bejaarde man. Hij werd binnengelaten en zette de deur op een kier. Meteen daarna kwamen twee nepagenten binnen die zogezegd de nepcontroleur kwamen arresteren. Om hun bewering te staven toonden ze daarbij ook enkele gestolen spullen van de bejaarde bewoner. Een vierde maakte gebruik van het tumult om het huis te doorzoeken, maar achteraf bleek er niets gestolen. Zowel de nepcontroleur als de nepagenten spraken Frans. De twee nepagenten waren gekleed in een uniform en ze toonden vanop afstand een valse legitimatiekaart van de politie.

Even verderop gebeurden soortgelijke feiten, met een nepcontroleur van Electrabel. De bewoners roken meteen onraad waarop hij vertrok.

De politiezone Vlas geeft enkele tips mee. Controleurs en politiemensen spreken bewoners altijd aan in het Nederlands en kunnen steeds een echte legitimatiekaart voorleggen. Inwoners kunnen valse controleurs of agenten ook herkennen aan de kledij die meestal verschilt met een echt uniform. De politie vraag ook nooit waar zich waardevolle spullen bevinden. PZ Vlas roept op de diensten te waarschuwen als er iets verdacht gebeurt.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!