Politie valt binnen in Kortrijkse ‘wietwinkel’ De Boeren

Nicolas Debouverie en Xavier Blondeel zijn de uitbaters van De Boeren. © JVG
Laurens Kindt

De politie, de sociale inspectie en het federaal agentschap voor de veiligheid van de voedselketen (FAVV) hebben woensdagnamiddag een grootscheepse inval gedaan in ‘De Boeren’, een winkel op de Kortrijkse Graanmarkt waar hennepproducten worden verkocht. Dat bevestigt Tom Janssens, woordvoerder van het parket van West-Vlaanderen – afdeling Kortrijk.

Rond 15 uur stopten twee combi’s op de Graanmarkt in Kortrijk. Een twintigtal politieagenten en inspecteurs van de sociale inspectie en het FAVV stapten uit en trokken meteen naar ‘De Boeren’. Die winkel is nog geen maand open en staat erom bekend producten te verkopen die afkomstig zijn van de hennepplant. De producten zouden echter geen THC – de werkzame stof in marihuana – bevatten en daardoor legaal zijn. Het gaat onder meer om cannabisolie, maar ook kledij en voedingsmiddelen. Door de enorme toeloop van klanten moest de winkel enkele dagen na de opening zelfs even sluiten omdat de voorraad uitverkocht was.

Politie valt binnen in Kortrijkse 'wietwinkel' De Boeren
© JVGK

Ook nu is de winkel dicht, omdat bij de inval van de politie en de inspectiediensten zowat de hele voorraad in beslag genomen is. De zaakvoerders hebben een briefje aan de voordeur gehangen met meer uitleg voor de klanten en de deuren gesloten. Naar verluidt wil men nu eerst controleren of alle producten wel degelijk aan de wettelijke voorwaarden voldoen en zal de winkel dan pas eventueel terug kunnen open gaan. “Er is daar inderdaad een actie geweest van diverse diensten, maar er is niemand van zijn vrijheid beroofd. Het onderzoek is aan de gang”, zegt Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen – afdeling Kortrijk. (LK/JVGK)

De winkel is minstens twee dagen dicht.
De winkel is minstens twee dagen dicht.© JVGK

Politie valt binnen in Kortrijkse 'wietwinkel' De Boeren
© JVGK

Politie valt binnen in Kortrijkse 'wietwinkel' De Boeren
© JVGK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier