Politie arresteert winkeldieven in Kortrijk dankzij camerabeelden en Winkelinformatienetwerk

Redactie KW

Politiezone Vlas kreeg woensdag de melding binnen dat er drie verdachte personen op pad waren in het winkelwandelgebied in Kortrijk.

Op basis van de beschrijving van het drietal werd het Winkelinformatienetwerk (WIN) geactiveerd. Daarop kregen alle aangesloten winkeliers uit Kortrijk een telefonisch bericht en bijhorende e-mail waarin ze gewaarschuwd werden en een beschrijving van de verdachten doorgestuurd kregen. Kort daarna kon een winkelier dankzij het WIN-bericht een van de verdachten op heterdaad betrappen terwijl hij aan het stelen was in zijn kledijwinkel. De politie was tijdig ter plaatse om de persoon op te pakken. De man is illegaal in ons land.

Niet veel later merkte de winkelier van een multimediawinkel een andere verdachte op die voldeed aan de beschrijving via het WIN-bericht. Hij verwittigde de politie die de man meteen kon oppakken. Ook hij is illegaal in het land. Deze persoon had een trolley bij zich met daarin een pak gestolen kledij uit een viertal winkels in de stadscentrum. Hij was ook in het bezit van een kniptang.

Op basis van de camerabeelden uit het stadscentrum van Kortrijk en het daaraan gekoppelde onderzoekswerk kon PZ Vlas ook de derde verdachte identificeren. Hij wordt opgespoord. De twee gearresteerde verdachten werden gedagvaard in snelrecht.

“Mooie opsteker”

Politiezone Vlas: “Dankzij de activatie van het WIN en het gebruik van de camerabeelden werden de verdachten vlug aangetroffen en gearresteerd. Heel wat buit kon teruggegeven worden aan de winkeliers, die vaak nog niet eens wisten dat er goederen waren gestolen bij hen. Deze heterdaadopheldering is een mooie opsteker en bewijst alvast het nut van het Winkelinformatienetwerk in Kortrijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier