Pleidooien in zaak rond hardhandige en vernederende aanpak kinderhotel Waregem

18/12/17 om 10:11 - Bijgewerkt om 10:09

In Kortrijk wordt maandagochtend het dossier rond het Waregems Kinderhotel Cococinelle gepleit. Uitbaatster D.S. staat er terecht voor mensonterende behandelingen en slagen aan een twintigtal kinderen die naar haar crèche gingen.

Pleidooien in zaak rond hardhandige en vernederende aanpak kinderhotel Waregem

Van 2011 tot 2016 zou D.S. kinderen in haar crèche hardhandig en vernederend behandeld hebben. Volgens het parket gaat het om een twintigtal slachtoffertjes. De uitbaatster wordt ook vervolgd omdat ze een van de kinderen zou hebben bedreigd om te vermijden dat het kind alles zou vertellen aan zijn ouders.

Het dossier kwam al een eerste keer voor de strafrechter op 20 november. Toen meldde zich een nieuwe burgerlijke partij, die zijn schade-eis nog op punt moest stellen. Daartoe werd de zaak toen een maand uitgesteld.

De kinderopvang is momenteel gesloten. Na een inzage in het strafonderzoek schorste Kind en Gezin in augustus de vergunning 'op basis van ernstige indicaties dat de veiligheid en het welzijn van de kinderen in het gedrang zijn'. De crèche met plaats voor 38 kinderen moest per direct de deuren sluiten.

D.S. zelf bleef in aanloop naar het proces de aantijgingen ontkennen. Ze vindt ook steun bij de ouders van enkele kindjes die naar Cococinelle gingen. De uitbaatster van het Kinderhotel werd tijdens het onderzoek enige tijd aangehouden, maar is ondertussen vrij onder voorwaarden.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!