Pleidooien in proces rond Kasteelmoord starten op 20 februari

© BELGA
Redactie KW

De rechtbank in Brugge heeft de pleidooien voor het proces over de Kasteelmoord vastgelegd vanaf dinsdag 20 februari. De pleidooien zullen twee weken duren.

Na de mislukte wraking van de driekoppige rechtbank kwamen alle advocaten, het openbaar ministerie en de drie rechters zopas opnieuw samen om de agenda vast te leggen. Na een kort debat heeft de voorzitster de pleidooien vastgelegd vanaf dinsdag 20 februari. Op die dag komen de advocaten van de familie Saelens aan het woord. De dag nadien, op 21 februari, is het de beurt aan de advocaten van Elisabeth Gyselbrecht en de kinderen. Op donderdag 22 februari volgt het requisitoir van het openbaar ministerie. Op vrijdag 23 en maandag 26 februari zullen Johan Platteau en Filip D’Hondt pleiten voor dokter André Gyselbrecht.

Op dinsdag 27 februari worden de pleidooien voortgezet met de advocaten van Pierre Serry. Daags nadien, op woensdag 28 februari komt de verdediging van Evert de Clercq aan het woord. De pleidooien worden afgesloten op donderdag 1 maart met Frank Scheerlinck en Joris Van Cauter, de advocaten van Roy Larmit. Vrijdag 2 maart is er dan ruimte voor replieken.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier