Parket wil verdachten van dodelijke steekpartij op Mikey Peeters voor correctionele rechtbank

28/11/17 om 20:56 - Bijgewerkt om 20:55

Het onderzoek naar de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge is afgerond.

Parket wil verdachten van dodelijke steekpartij op Mikey Peeters voor correctionele rechtbank

© BELGA

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge, zal aan de raadkamer vragen om de twee verdachten naar de correctionele rechtbank te verwijzen. Het is nog niet bekend voor welke kwalificatie het parket de verwijzing vraagt.

Vrijdag 30 mei 2014 rond 5 uur 's morgens kreeg Mikey Peeters (19) het in het centrum van Brugge aan de stok met twee jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Eén dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B. zou de fatale steken toegebracht hebben, maar de jongeman van Tsjetsjeense origine is nog steeds voortvluchtig.

In de loop van het onderzoek werd Steven V.G. al vier keer onder voorwaarden vrijgelaten. De eerste keer liep de Leuvenaar tegen de lamp toen hij 's nachts sigaretten ging kopen, maar hij werd ook aangehouden na een ongeval onder invloed van alcohol. Op 3 januari 2017 besliste de KI in Gent om hem opnieuw onder voorwaarden vrij te laten. De verdachte moest onder andere een avondklok respecteren en mocht geen alcohol meer drinken.

Eind augustus werd V.G. toch opnieuw betrapt op een terras in Leuven. De onderzoeksrechter besliste om hem opnieuw aan te houden, maar de raadkamer wilde hem snel een vijfde keer onder voorwaarden vrijlaten. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge ging in beroep tegen die beslissing. De KI in Gent oordeelde eind oktober dat de verdachte de gevangenis met een enkelband mocht verlaten. Dinsdagochtend verlengde de raadkamer dat elektronisch toezicht met twee maanden.

Suleyman B. en Steven V.G. worden sinds de start van het onderzoek verdacht van moord, maar het is nog niet bekend of het parket hen ook onder die kwalificatie voor de correctionele rechtbank wil brengen. Het staat wel al vast dat het parket niet aanstuurt op een assisenproces. De Brugse raadkamer buigt zich wellicht al op 8 december over de verwijzing van de verdachten.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!