Parket houdt vrijlating verdachte van steekpartij op Markt in Brugge opnieuw tegen

13/10/17 om 17:00 - Bijgewerkt om 21:17

Steven V.G., een verdachte in de zaak van de dodelijke steekpartij in 2014 op de Markt van Brugge, blijft minstens twee weken langer in de cel. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft immers beroep aangetekend tegen zijn vrijlating. De Leuvenaar werd al vier keer opnieuw aangehouden na een schending van zijn voorwaarden.

Parket houdt vrijlating verdachte van steekpartij op Markt in Brugge opnieuw tegen

Vrijdag 30 mei 2014 rond 5 uur 's morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jongemannen. Er volgde een schermutseling waarbij het slachtoffer door zes messteken werd getroffen. Een dag later gaf de 23-jarige Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig.

In de loop van het onderzoek werd Steven V.G. al vier keer vrijgelaten, maar even vaak terug opgepakt. De eerste keer liep hij tegen de lamp toen hij 's nachts sigaretten ging kopen, maar hij werd ook al eens aangehouden na een ongeval onder invloed van alcohol. Op 3 januari 2017 besliste de KI in Gent om hem opnieuw onder voorwaarden vrij te laten. De verdachte moest onder andere een avondklok respecteren en mocht geen alcohol meer drinken. Eind augustus werd V.G. toch opnieuw betrapt op een terras in Leuven.

De onderzoeksrechter besliste om hem opnieuw aan te houden, maar de raadkamer wilde hem onmiddellijk een vijfde keer onder voorwaarden vrijlaten. Na beroep van het parket werd die beslissing nog teruggedraaid. Ook ditmaal zal de KI in Gent dus de knoop moeten doorhakken.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!