Parket eist vijftien jaar voor schutter van fitnessmoord in Dadizele

30/11/17 om 10:02 - Bijgewerkt om 16:02

De openbaar aanklager heeft donderdag in Ieper vijftien jaar cel gevorderd voor Tom K., de man die in Dadizele het schot afvuurde dat de 20-jarige Antwerpenaar Elias Keegan dodelijk trof.

Het parket van Ieper eiste 15 jaar effectieve celstraf voor schutter Tom K. wegens doodslag en inbreuken op de wapen- en drugwet. Zijn kompanen Sven V. en Leander W. riskeren respectievelijk 12 en 5 jaar cel. De twee Antwerpenaren die samen met het slachtoffer naar Dadizele waren gekomen om een ripdeal te plegen, hangt elk 1 jaar effectieve celstraf boven het hoofd. Volgens de procureur ging het in dit dossier over twee bendes die vol argwaan en opgefokt door drugs en doping tegenover elkaar kwamen te staan. "De kleinste vonk was genoeg om de boel te doen ontploffen. Helaas heeft dat een dodelijk slachtoffer gekost. En waarom? Voor een kilo cannabis", aldus procureur Johan Lescrauwaet. Hij wees erop dat zowat alle betrokkenen na de feiten logen over hun aandeel en dat het pas dankzij intens speurwerk is dat de zaak op relatief korte tijd kon opgelost worden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!