Overvaller die uithaalde met petanquebal, krijgt zes maanden cel voor verboden wapenbezit

14/06/18 om 15:25 - Bijgewerkt om 15:24

De Brugse strafrechter heeft donderdag een 26-jarige Tunesiër veroordeeld tot zes maanden effectieve celstraf voor verboden wapenbezit. Dololei A. stapelt de veroordelingen op en kreeg eerder al zes jaar effectieve celstraf voor een overval met een petanquebal.

Overvaller die uithaalde met petanquebal, krijgt zes maanden cel voor verboden wapenbezit

© Getty Images/iStockphoto

Na een partijtje petanquen stond de 52-jarige Philippe V.B. op 11 juli 2017 in Oostende op de tram te wachten. Twee mannen probeerden het horloge van het slachtoffer te stelen. Toen dat niet lukte, haalde Dololei A. drie keer uit met een petanquebal van het slachtoffer. V.B. viel met zijn hoofd op de boordsteen en kreeg nog een schop in zijn gezicht. De 32-jarige Ahmed R. graaide de portefeuille van het slachtoffer mee.

Dololei A. werd eerder door de correctionele rechtbank veroordeeld tot 50 maanden effectieve gevangenisstraf. De Tunesiër ging echter in beroep en zal zich die beslissing beklagen. Het hof van beroep legde hem immers zes jaar effectief op voor de overval en nog eens drie maanden cel voor illegaal verblijf.

Op 13 mei 2017 bleek bij een politiecontrole dat Dololei A. een vlindermes op zak had. Het openbaar ministerie vorderde één jaar effectieve celstraf voor verboden wapenbezit. De verdediging pleitte echter dat de beklaagde in het andere dossier al zwaar genoeg gestraft is. De rechter veroordeelde hem uiteindelijk tot een bijkomende celstraf van zes maanden.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!